top of page
Search
  • Writer's pictureVedran Soric

2. B2C prodaja - što je to?

Updated: Feb 15, 2022

B2C Business to consumer, Transakcija, koja postoji između poslovnog i krajnjeg potrošača, poznata je kao B2C. To može uključivati ​​bilo koji prodajni proces u kojem se prodaja robe i pružanje usluga od strane tvrtke obavlja izravno krajnjem korisniku.


Donošenje odluka u B2C je prilično jednostavno jer je transakcija jedan korak i ne uključuje mnoge osobe. Ciljno tržište je vrlo veliko i postoje milijuni potrošača, pa glavni pokušavaju kupce učiniti kupcima. Danas potrošači mogu kupovati i robu putem interneta, što je ujedno i posao prema potrošačima gdje potrošač može online odabrati proizvod i naručiti ga, a tvrtka će ga isporučiti na adresu potrošača.


Sam naziv B2C postao je vrlo popularan krajem devedesetih godina u jeku DotCom „balona“ i procvata online trgovina. Tada su kupci shvatili da u trgovinama koje imaju posao preko interneta mogu puno brže i jednostavnije kupiti sve što požele. Maloprodajne tvrtke poput eBay-a i Amazona tada su dobro iskoristile svoju priliku i postale popularne na globalnoj razini.

170 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page