top of page
Search
  • Writer's pictureVedran Soric

7. Toyota WAY (Toyota pristup)

Updated: Feb 12, 2022

Toyota Way je jednostavan okvir za primjenu Toyotinih vodećih principa i izgradnju tvrtke. Toyotin način definira temeljne vrijednosti i poslovne metode koje bi svi zaposlenici Toyote trebali primjenjivati ​​u svakom aspektu svog svakodnevnog rada, na svakoj razini tvrtke, diljem svijeta. To je temelj njihove korporativne kulture.


Toyotin način


Toyotin način se konstantno razvija kako bi održali korak i ostali učinkoviti i relevantni u svijetu koji se stalno mijenja, pa ga drže pod stalnim nadzorom kako bi vidjeli kako se može razviti i poboljšati.


Toyotin način je izgrađen na dva stupa:

  1. kontinuirano poboljšanje, koje uključuje koncepte izazova, Kaizen i Genchi Genbutsu, i

  2. poštovanje prema ljudima, koje obuhvaća poštovanje i timski rad.


Stalno poboljšanje


Izazov: Kada u Toyoti prihvate izazov obvezuju se osporiti ono što znaju i učiniti sve kako bi ga dovršili. To znači da svakom izazovu pristupaju, ne samo kreativno nego i hrabro.


Kaizen: To je bit stalnog poboljšanja. To je način razmišljanja koji svakoga potiče i osnažuje da prepozna gdje i kako se čak i male promjene mogu napraviti u korist poslovanja, njihovog tima ili individualnog učinka.


Genchi Genbutsu: To znači "odlazak do izvora" - radi se o tome da sami provjerite činjenice, tako da možete biti sigurni da imate prave informacije koje su vam potrebne za donošenje dobre odluke.


Toyota poštovanje


U odnosima s kolegama i drugima važno je da se svatko poštuje i zbog onoga što doprinosi i zbog onoga što je. To uključuje njihove ideje i njihova kulturna i osobna uvjerenja.


Kroz poštovanje prihvaćamo osobnu odgovornost za ono što radimo i gradimo međusobno povjerenje i razumijevanje s onima oko nas. Također je ključno za misiju da se izgradi raznolika i održiva radna snaga koja odražava društvo oko nas i njihovu promjenjivu bazu kupaca.170 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page