8. listopada 2017.

Prodajni treninzi i savjetovanje

Prodajni treninzi  i savjetovanje namijenjeni su prodavačima i/ili direktorima prodaje te top managementu i                vlasnicima tvrtki. Cilj treninga jest prilagoditi i poboljšati prodajni tim naših klijenata kao i prodajnu kulturu            cijele tvrtke. Angažiraju nas različite organizacije koje:

  1. teže stvaranju vještih prodavača koji samostalno i proaktivno “napadaju” nove potencijale i tržišta,
  2. su svjesne da njihov prodajni tim ili organizacija ne radi kako bi trebala raditi, a što nije neophodno povezano s finacijskim rezultatima samog poslovanja,
  3. nisu zadovoljni stvarnim, brojčanim rezultatima prodavača ili prodajnih timova i/ili s brzinom i kvalitetom osvajnja novih kupaca ili tržišta,
  4. osjećaju da su im prodavači ili prodajni timovi zapeli u rutinu i ideju “uvijek smo tako radili”, te žele da ih se malo “protrese”, odnosno žele nove ideje koje će ih usmjeriti prvenstveno prema proaktivnom stvaranju novih klijenata i tržišta.

                                        


Naši treninzi utemeljeni su na kritičkoj premisi, a ona glasi glasi da prodaja, unatoč prevladavajućem mišljenju nije situacijska! Drugim riječima, ona nije ključno zavisna od tržišta tvrtke u kojoj radimo i/ili konkurencije već je ključno zavisna od prodavača, odnosno osobe. Upravo je ta osoba ono što gradimo i “brusimo” na našim treninzima i to na dvjema razinama:

  1. ponašanju (ispravan prodajni mind-set kao izvor naše sposobnosti da utječemo na klijenta i “natjeramo” ga na kupnju)
  2. vještinama (alati koji nam pomažu da se snažno diferenciramo od konkurencije – kako osobno tako i kao tvrtka – u glavi našeg kupca. Dobro naučene i istrenirane prodajne vještine pojačavaju pozitivne i ublažavaju negativne karakteristike naše osobnosti i naših vrijednosti.