8. listopada 2017.

Prodajne radionice

What you sell is what you see in the mirror

Dvodnevna radionica “What you sell is what you see in the mirror” kandidatima će na raspolaganje dati (samo)spoznaje i oruđa esencijalna za stvarno shvaćanje same srži prodaje, a to su oni sami. Tijekom ovog treninga detaljno će se razmotriti pet bitnih stupova prodaje:

  1. filozofija prodaje svakog prodavača – kakav je osobni stav i mišljenje prema prodaji?
  2. stav – kako se se osjećam(o) u prodaji kao pojedinac i kao tim?
  3. akcija – što i kako radimo?
  4. rezultat – što, kako, zašto i kada mjerimo?
  5. lifestyle – stil, način života i rada koji neodgodivo dobijemo i imamo na bazi prve četiri točke.

6 tjedana radionice

Radionica se sastoji od kombinacije klasičnih prezentacija, simulacija, proučavanja raznih testova i video projekcija.  Prije same radionice naš tim odrađuje prework intervju sa svakim od kandidata radionice na temelju čega se stvara njen konačan izgled. Unutar 6 tjedana od radionice radi se zajednički follow up meeting s polaznicima na kojem  pružamo iskustvenu procjenu oko prodajne kulture pojedinca i cijelog tima.

Filozofija prodaje, stav, akcija, rezultat, lifestyle

Prezentacije, simulacije, proučavanje testova, video projekcije

Između ostaloga, nudimo i sljedeće radionice:

– “Kako uvijek uspješno proda(va)ti” –  radionica koja uči kako što brže prepoznati osobu s druge strane – “sa kim imam posla”, a na temelju čega prilagođavamo komunikaciju, retoriku i na kraju krajeva samu prodaju.

– “Key Account Management nije proces već umjetnost” – radionica koja pokazuje da je KAM zaista umjetnost razvoja i održavanja dugogodišnjih odnosa s određenim kupcima.

– “Prodajna komunikacija” –  radionica koja uči da se uz kvalitetnu komunikaciju osjetno smanjuju svakodnevni pritisci i stres uz postizanje iznadprosječnih rezultata.

– “Perception management” – radionica koja uči kako ostaviti  vrhunski, bezvremenski utisak na kupca.

– “(P)ostati i ostati vrhunski motivator i govornik” – radionica prezentacijskih vještina koje će pomoći zapaliti vatru u očima promatrača.

– “Poslovna komunikacija” – radionica koja uči da je komunikacija umjetnost prilagođavanja i fleksibilnosti bez gubljenja kredibiliteta i vjerodostojnosti.

–  “Kreiranje vlastitog prodajnog PR-a“ – sposobnost implementiranja osobnog prodajnog branda u svakodnevni, zahtjevni i stresni poslovni život je nit vodilja za kreiranje uspješne i održive karijere u profesionalnoj B2B prodaji. Smatramo da će kupci u narednim godinama radije biti tretirani kao obitelj nego kraljevi. “Emotivna matematika”, često ubačena kroz kvalitetan profesionalan osobni brand biti će najbolja oklada za prodajni uspjeh – najsigurniji način zadržavanja kupca “za cijeli život”. Kupac kupuje radi mene!