8. listopada 2017.

Prodajne radionice i treninzi

What you sell is what you see in the mirror

Dvodnevna radionica “What you sell is what you see in the mirror” kandidatima će na raspolaganje dati (samo)spoznaje i oruđa esencijalna za stvarno shvaćanje same srži prodaje, a to su oni sami. Tijekom ovog treninga detaljno će se razmotriti pet bitnih stupova prodaje:

  1. filozofija prodaje svakog prodavača – kakav je osobni stav i mišljenje prema prodaji?
  2. stav – kako se se osjećam(o) u prodaji kao pojedinac i kao tim?
  3. akcija – što i kako radimo?
  4. rezultat – što, kako, zašto i kada mjerimo?
  5. lifestyle – stil, način života i rada koji neodgodivo dobijemo i imamo na bazi prve četiri točke.

6 tjedana radionice

Radionica se sastoji od kombinacije klasičnih prezentacija, simulacija, proučavanja raznih testova i video projekcija.  Prije same radionice naš tim odrađuje prework intervju sa svakim od kandidata radionice na temelju čega se stvara njen konačan izgled. Unutar 6 tjedana od radionice radi se zajednički follow up meeting s polaznicima na kojem  pružamo iskustvenu procjenu oko prodajne kulture pojedinca i cijelog tima.

Filozofija prodaje, stav, akcija, rezultat, lifestyle

Prezentacije, simulacije, proučavanje testova, video projekcije

Između ostaloga, nudimo i sljedeće radionice:

– “Kako uvijek uspješno proda(va)ti” –  radionica koja uči kako što brže prepoznati osobu s druge strane – “sa kim imam posla”, a na temelju čega prilagođavamo komunikaciju, retoriku i na kraju krajeva samu prodaju.

– “Key Account Management nije proces već umjetnost” – radionica koja pokazuje da je KAM zaista umjetnost razvoja i održavanja dugogodišnjih odnosa s određenim kupcima.

– “Prodajna komunikacija” –  radionica koja uči da se uz kvalitetnu komunikaciju osjetno smanjuju svakodnevni pritisci i stres uz postizanje iznadprosječnih rezultata.

– “Perception management” – radionica koja uči kako ostaviti  vrhunski, bezvremenski utisak na kupca.

– “(P)ostati i ostati vrhunski motivator i govornik” – radionica prezentacijskih vještina koje će pomoći zapaliti vatru u očima promatrača.

– “Poslovna komunikacija” – radionica koja uči da je komunikacija umjetnost prilagođavanja i fleksibilnosti bez gubljenja kredibiliteta i vjerodostojnosti.

–  “Kreiranje vlastitog prodajnog PR-a“ – sposobnost implementiranja osobnog prodajnog branda u svakodnevni, zahtjevni i stresni poslovni život je nit vodilja za kreiranje uspješne i održive karijere u profesionalnoj B2B prodaji. Smatramo da će kupci u narednim godinama radije biti tretirani kao obitelj nego kraljevi. “Emotivna matematika”, često ubačena kroz kvalitetan profesionalan osobni brand biti će najbolja oklada za prodajni uspjeh – najsigurniji način zadržavanja kupca “za cijeli život”. Kupac kupuje radi mene!