VRHUNSKI PRODAVAČI ZNAJU ŠTO JE USLUGA

Oni znaju da ono što je važno nije kako mjere uslugu nego kako ju mjere njihovi kupci.

Jednom me nazvao prodavač žaleći se kako ga je neki kupac izvrijeđao žaleći se da njihova pošiljka nije stigla na vrijeme. Prodavač je rekao da je narudžba isporučena na vrijeme i da ne može shvatiti zašto je kupac uzrujan.

Jedno jednostavno pitanje je riješilo taj problem. Upitao sam prodavača kakva je kupčeva definicija „pravovremene narudžbe“. Naravno da prodavač to nije znao. On je mislio da je definicija njegove kompanije pravovremene narudžbe ista kao i definicija kupca.

To očito nije bio slučaj, ali prodavač nije imao pojma kako to definira kupac. VRHUNSKI prodavači znaju koje su kupčeve vrijednosti. Razlog je jednostavan. Pitaju da bi saznali.

VRHUNSKI prodavači koriste postupak prodaje kako bi otkrili što kupac očekuje i što cijeni. Kao rezultat toga, oni znaju što će biti potrebno da se kupcu pruži kvalitetna usluga.

Ne samo da znaju što kupac očekuje, nego također znaju koje resurse mogu imati na raspolaganju kako bi kupac dobio razinu usluge koju očekuje.

Ako VRHUNSKI prodavač nije u mogućnosti isporučiti ono što kupac očekuje, ne skrivaju se od kupca. Umjesto toga, proaktivno surađuju kako bi riješili problem. To se zove odgovornost i, nažalost, u današnjem poslovnom svijetu, odgovornost je nešto na što je puno previše prodavača zaboravilo.

Što vaši kupci očekuju?

Pogledajte ne samo ono što vi prodajete, nego također i na to kako se kupac ponaša u drugim situacijama. Što bolje razumijete kupca i kako oni gledaju na stvari, bolje ćete zadovoljavati njihove potrebe, pa čak i premašiti njihove potrebe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *