VRHUNSKI PRODAVAČI VOLE ČUTI RIJEČ „NE“ OD SVOJEG KUPCA

To im govori da se trebaju mijenjati, i oni iz toga slušaju i uče. U stvari, VRHUNSKI prodavači vole dobiti odbijenicu već u ranoj fazi prodajne posjete, jer znaju da je najvrijednije što imaju njihovo vlastito vrijeme.

Dio broj jedan iz prodajne prezentacije je završetak. Razlog je jednostavan. Previše se prodavača boji da će čuti „ne“, pa misle da to mogu izbjeći ako ne dovrše prodaju. Na taj način kupac nikad ne dođe u priliku reći „ne“.

VRHUNSKI prodavači žele čuti riječ ne. U stvari, često će se požuriti u prodajnoj prezentaciji do točke u kojoj im kupac može reći „ne“. To naprave iz dva razloga.

Prvo, to im pomaže da utvrde odakle kupac dolazi i što cijeni. Kad čuje „ne“ od kupca, prodavač može onda mijenjati razgovor i također što može na kraju predložiti kupcu.

Drugo, to omogućava sjajnom prodavaču da utvrdi je li kupac/perspektiva vrijedna njegovog vremena.

Prosječni i loši prodavači potroše puno previše vremena s ljudima koji nemaju nikakve namjere kupiti. VRHUNSKI prodavači znaju da je najvrijednije što oni imaju njihovo vrijeme. Znaju da je najbolji način da prodaju nešto provesti više vremena s onima koji imaju potencijal za kupnju. Ako kupac nije sposoban kupiti, prodavač to želi što prije saznati.

Koja pitanja možete pitati u ranoj fazi prodajne prezentacije, a što bi vam pomoglo da provjerite je li osoba sposobna i voljna kupiti?

Ne kažem da želim da se odreknete prilike da neodlučnog kupca pretvorite u kupca, ali ono što želim da napravite ja da ste sigurni da koristite vaš najvrijedniji resurs, vaše vrijeme na najučinkovitiji mogući način.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *